Прокуратурата в Пловдив внесе обвинителен акт срещу три лица за кражба на вещи

11:54, 04 юли 16 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Тодор Д, на 39 г., И. М., на 17 г. и И. М., на 14 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвоят, като обвиняемият Тодор Д. е извършил деянията в условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив.

През месец март 2016 г.  Тодор Д. заедно с доведените си синове – 17-годишния И.М. и 14-годишния И.М. решили да откраднат вещи от частни домове и дворове в гр. Раковски, обл. Пловдив. Те отишли в дворно място в гр. Раковски, кв. “Секирово”, където срязали металната мрежа на складовото помещение, свалили стъклото и отнели монитор, телевизор, бензинов трион, мобилен телефон, въдици и др., като вещите укрили в чувал и ги пренесли в дома си. Няколко часа по-късно тримата пак се върнали на същото място, откъдето отнели казан за варене на ракия с вместимост 130 литра. След това отишли трети път в стопанския двор с каруца, в която натоварили три чувала със 150 кг пшеници и един чувал с 50 кг ечемик. По-късно продали телевизора за 5 лева на своя позната, а други вещи оставили  в заложна къща.

На 15 март 2016 г. обв. Тодор Д. от друга стопанска база в гр. Раковски отнел 100 литра дизелово гориво, което натоварил в каруца и скрил на тавана в дома си.

Според заключението на стоково-оценъчната експертиза общата стойност на отнетите вещи е 1209 лева. Разпитани в хода на досъдебното производство, тримата обвиняеми са се признали за виновни. Тодор Д. е бил осъждан, излязъл е от затвора през януари 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама