Коалиция за президентските избори искат от БСП в Стара Загора

08:34, 04 юли 16 / Политика 25 203 Шрифт:
Topnovini
„82%  от социалистите в област Стара Загора предпочитат БСП да  се яви в коалиция с други партии и организации. Това показват крайните резултати от приключилото вътрешнопартийно допитване, стартирало на 27 юни и приключило вечерта на 3-ти юли, което БСП проведе за участието си в президентските избори”, съобщи председателят на Областния съвет на БСП Стара Загора Васил Самарски.

Само 16% от участвалите в референдума смятат, че  партията трябва да се яви самостоятелно на предстоящия вот. Формулата за независим кандидат-президент подкрепят едва два процента от гласувалите.

„Референдумът беше сериозен тест за кондицията на организациите, както и дали председателите и  общинските ръководства ще мобилизират членовете за участие. Резултатите  са добра илюстрация на състоянието на структурите и отговорността на партийните активисти в региона”, подчерта Самарски. Социалистите от Старозагорска област дават мандат на лидера си Корнелия Нинова да преговаря за широка коалиция.

Отчетената активност в допитването на партийните членове от старозагорска област е  79,25%. С най-висока активност е общинската организация в Опан – 99,36%, а с най-ниска общинската организация в Казанлък – 61,99%.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама