Майки пуснаха черен списък на стоматолозите в интернет

17:12, 03 юли 16 / Общество 25 3764 Шрифт:
Topnovini
Черен списък с имена на родни стоматолози се рапространява в интернет пространството. Той се допълва всеки месец с нови имена от потребителите на платформата BG-Mamma.

Към списъка стотици споделят опита си от некадърни специалисти, които им правят пломби,  падащи от 1 до 3 месеца.  Според правилата на НЗОК щом един зъб е излекуван, то неговото последвало лечение би могло да се случи след 12 месеца.

„Всяка пломба у нас има срок на годност една година, така че всеки с паднала преди този период пломба трябва да направи рекламация на стоматолога си и същият специалист да му я направи напълно безплатно“, поясни столичен зъболекар пред Topnovini.bg.            

„Да имаме подобни списъци за лекари и стоматолози, те са създадени от самите потребители. Но понякога разбира се негативните оценки в тях са преувеличени“, потвърдиха модератори от форума.

От разказа на Марина Кузманова, която е създателят на платформата, става ясно, че досега са хващани медицински служители, които дори правили опит да компрометират свои колеги. „Проследявали сме няколко различни анонимни коментара и се оказваше, че идват от един компютър“, разказва тя. Идентично имало и много различни похвали с фалшиви потребителски имена от един IP адрес.  Подобни писания обаче били премахвани на минутата, допълни Кузманова.

„Трудно е да проследяваме всички качвани мнения, тъй като те са около 15 000 на ден, но се стараем да следим за непозволени неща“, поясниха още от най-голямата платформа за споделяния на българските майки.

Потърсихме за коментар и Сдружението на бългрскте зъболекари, те поясниха, че при тях не са постъпвали оплаквания от граждани срещу зле свършена работа на родни стоматолози.
Напишете коментар
Коментари: 24
1 Анонимен 20:53, 01 сеп 20

В черния списък на лекарите в Бургас слагам Иванка Обрешкова-ортодонт. Мили хора, не водете децата си при нея! Съжалявам ужасно,че преди години й се доверих сляпо. След поставяне и последващо отстраняване на брекети, при моето дете се получиха големи проблеми, изразяващи се в отместване на ставата от ставната ямка и сублуксация, също и други дегенеративни и деструктивни промени, произтичащи от некадърното поставяне на брекетите от Обрешкова, която не мога да нарека ,,лекар,,. Към настоящия момент детето ми изпитва болка при дъвчене на по-твърда храна, ще се налага пилене на собствените зъби, поставяне на шина и други. Всичко това се случи благодарение на непрофесионалното отношение и действия на Обрешкова. За съжаление разбрах, че и други окепазени пациенти,обикновено деца, търсят помощ при други ортодонти след свалянето на поставени от Обрешкова брекети…Пазете децата си, мили хора, после ще е късно! Разбира се, тя самата отрича причината за последващите проблеми да е в нея. Но ,това се очква,никой лекар не би признал вина,нали!

2 Анонимен 20:54, 01 сеп 20

В никакъв случай не се доверявайте на Иванка Обрешкова от Бургас. Тя причини невероятно страдание на дъщеря ми след поставянето на брекети! След като ги свали,дъщеря ми започна да се оплаква от болка при хранене. Обрешкова каза,че това било от лошия въздух в Бургас… Постави две меки шини ,с които дъщеря ми трябва да спи. В резултат на носенето на тези шини се е изместила цялата долна челюст на дясно и се е променила захапката! В резултат на това болките стават все по-големи. За да се облекчи състоянието й потърсихме помощ от ортодонт в София,който си разбира от работата. Като начало той ще постави нова иина,която трябва да се носи постоянно около половин до една година, след което отново трябва да се поставят нови брекети, които да оправят пораженията, нанасесен с първите брекети,поставени от Обрешкова! Освен това ретейндъра, който се слага след маханато на брекетите се отстранява след 2 години, а при дъщеря ми е оставен вече 6 години…Мили хора,бягайте от Обрешкова и не причинявайте подобни страдания на детето си!

3 Потърпевш 20:55, 01 сеп 20

Съгласен съм с вас, изцяло! Синът ми имаше подобни проблеми,също пациент на Иванка Обрешкова. Наложи се да поправяме поразиите,нанесени от тази особа,като за целта потърсихме помощ във Варна. На всичко отгоре тя е и ужасно груба,имайки предвид,че работи предимно с деца. Това допълнително ги стресира. Мислех да заведа дело срещу нея,да й поискам дадените пари, с които да платя на ортодонта от Варна. Пари, които дадох,за да осакати сина ми. Съветвах се с адвокат,но,както можеше да се очаква той не ми даде големи надежди, тъй като лекар осъден няма. Ще кажа само че госпожа Обрешкова не си е намерила майстора, може някой баща да въздаде справедливост лично! Надявам се всъщност. Осакатяването на децата ни трябва да спре на момента!

4 Анонимен 07:09, 02 сеп 20

Заради това,което Обрешкова причини на детето ми тя заслужава да отиде в затвора за дълго, да загуби завинаги правото си да практикува професията, да възстанови цялата сума,която получи от нас и освен това да ни плати обезщетение за причиненото! Ще отнеса въпроса към Сдружението на стоматолозите в България, това лице трябва да си плати!

5 Анонимен 10:53, 02 сеп 20

Само да допълня-дьщеря ми беше при Обрешкова само преди 20 дни и тя за пореден пьт й е казала, че всичко е наред. Седмица по-кьсно друг стоматолог откри брутални поражения на ставата долу в дясно, което обяснява ужасната болка, която дьщеря ми изпитва. Вьзнамерявам да потьрся правата си и да изискам обезщетение за нанесените травми, като за целта ще се консултирам с адвокат и ще заведа дело на което ще бъдат предоставени всички налични рентгенови снимки, анамнези и експертни мнения. Обрешкова трябва да си плати и да спре да осакатява деца! Добра идея е и даването на гласност на този проблем с помощта на медиите в Бургас, с цел предотвратяване на осакатяването на още пациенти!

6 Анонимен 17:11, 02 сеп 20

Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие. Това е доктор Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България"! Не зная от къде да започна...
Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше 2 криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор". Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Поставr брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене.Посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни.
Потърсихме съответно помощ от препоръчан ортодонт в София. При прегледа на дъщеря ми ,той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението...
Какво ни предстои сега:
Ядрено-магнитен резонанс, няколко други изследвания, за да се направи точна диагностика. След това трябва да се постави нова шина,която детето да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да е такава и тя от своя страна е допринесла за изместването на ставата и за промяна на захапката...Друга грешка е това,че ритендъра не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца.
Разбира се,ще заведем граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в Бългория лекар осъден НЯМА!
Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!

7 Христо 08:51, 08 сеп 20

Христо Бекяров Това лице е считано за светило в своята област от национален мащаб.Преди 10 години имах нещастието да контактувам с това лице(дъщеря ми имаше криви зъбчета). Обрешкова да се опита да ме убеди че едва ли не сме закъснели с поставянето на брекети.При консултации с други ортодонти(ИЗВЪН БУРГАС) се установи че няма нужда от каквато и да е интервенция в устата на дъщеря ми.Явно целта на това лице е била само и единствено ПЕЧАЛБА,не лечение.
Апел към всички , особено родители на малки деца -при сериозни диагнози ВИНАГИ търсете второ мнение.

8 Веси 08:52, 08 сеп 20

Veselina Jecheva Ужас, навремето водих сина ми при нея за второ мнение за брекети. Искаше двойно повече пари от другата зъболекарка, а и донякъде не ми вдъхна доверие. В крайна сметка избрахме д-р Балева и сме доволни

9 Мариана 08:52, 08 сеп 20

Mariana Varbanova Не съм доволна и престанах да водя дъщеря си при нея и от лечението и от държанието,,,,,,,последния път като ходихме преди години закъсняхме с дестина минути и обясних че не съм от града и имам новородено бебе в къщи при което ми беше казано че ще трябва да изчакам цялата опашка от хора с часове,,,,,,

10 Здравка 08:52, 08 сеп 20

Здравка Димитрова Много нагла,арогантна и груба жена. Бяхме при нея преди 2 години,прегледа ни беше има няма 10 минути,грабнах си детето,платих си прегледа и си тръгнахме. Едва ли не сме закъсняли и веднага трябвало брекети,пълни глупости! След консултация с други две ортодонтки детето въобще не е за брекети. Много алчна женица

11 Мария 08:53, 08 сеп 20

Maria Kostadinova Здравейте! Ние също сложихме преди почти две години брекети при Обрешкова. Вярно е , че е доста груба и арогантна , но не и оставам длъжна в това отношение! След два месеца махаме брекетите и се надявам всичко да е наред, защото не за първи път слушам и чета негативни отзиви. Последния куриоз при нас беше, че август месец Обрешкова беше решила да мери температурата на пациентите си. Ок, но не знам какъв беше този термометър, че почти всички 10 човека , които чакаха отвън бяха с по 39,5 температура включително и дъщеря ми! Казала и да отива и да ляга , че сега я почвала болеста????. При което взимам дъщеря ми и отиваме да мерим температура с още два термометъра . Естествено температура няма ! Звъннах на Обрешкова и я поставих на мястото и ! Мънкаше по телефона и не знаеше какво да каже, защото и пратих и два клипа как мерим температурата. При повторното ни посещение преди няколко дни дъщеря ми сподели, че била изключително любезна, както никога до сега. Надявам се при нас всичко да е наред с лечението , защото в противен случай ще и се наложи да ни върне едни 5000 лева! Не бих я препоръчала на никой! И съжалявам, че не се разровичках повече за нея. Честно казано съм доста притеснена ! Имаме и други случки през тези две години, но е дълго за обяснение. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ !

12 Палома 08:54, 08 сеп 20

Paloma Takova Обрешкова НЕ!
Изпрати ме със сина ми на зъбна снимка (3,6м). А оттам се изненадаха, защото успешна снимка на най-малкия пациент била на 5г и то само веднъж! Дойдохме с анамнеза, Обрешкова не пожела да попълни протокол за проведен преглед, който беше абсурдно кратък и скъп като цена.
Закъснели сме с лечението…казва!?

13 Моника 08:55, 08 сеп 20

Monica Teneva Само като й чуя името и настръхвам. Бях пациент на Обрешкова около 3години.

14 Надя 08:56, 08 сеп 20

Nadya Avramova Ние издържахме при Обрешкова от началото до края. Беше си изпитание. Нещата се проточиха много, удължи се периода, детето имаше безсънни нощи, много болка, но знаехме че е за добро, сметката порастна от 2600 на 4200
Все не се виждаше края, важното е обаче че всичко завърши долу горе добре

15 Данчето 09:00, 08 сеп 20

Йорданка Маринова И моята дъщеря беше при Обрешкова и тя каза, че трябва да носи телчета 1 год.След 1 год. и 6 месеца ни съобщи, че трябва да продължи с носенето на телчета поне още 6 месеца, съответно всеки месец 20 лв. Писна ми и спряхме да ходим при нея ,но зъбите на дъщерями си бяха все още неоправени. заведох на на друг ортодонт и сега сме с брекети.Ефект има, а на всичкото отгоре е и нагла.

16 Една майка 14:06, 08 сеп 20

Когато на 6 август дъщеря ми е отишла на преглед при Обрешкова й е платила, но последната не й е дала касов бон!? След разговор с детето си установих,че при нито един от прегледите през последните години не му е давана касова бележка! Къде са данъчните,питам?!?!?!

17 в заключение 11:53, 09 сеп 20

Изводът,който всички трябва да си направим е следният: Обрешкова първоначално плаши родителите,че са закъснели с лечението на децата си, след което като рицар в бели доспехи предлага своята ,,квалифицирана помощ,, и спешно се заема да оправи проблема. Ако родителите са достатъчно интелигентни отиват и търсят второ мнение,като се оказва,че детето им изобщо няма нужда от поставяне на брекети. А когато постави такива, прецаква тотално захапката на пациента, предизвиква сублуксация, което обаче обяснява с влажния въздух в Бургас. Взима ви още пари,за да сложи неправилна шина, която уж да оправи проблема,но се оказва, че тя не само не го оправя,но го задълбочава. Пак отивате при арогантната баба и казвате,че няма ефект и детето ви още има болки. Пак съответно получавате отговор,че проблемът е от въздуха… Какво ви остава- започвате отначало при друг кадърен ортодонт,плащате наново същите пари, дори и повече и ходите по мъките още няколко години. Баба Обрешкова отказва да поеме отговорност. Ако желаете да си спестите всичко това-бягайте от нея в дън гори Тилилейски.

18 един баща 13:17, 12 сеп 20

Нашата съседка е изключително недоволна от Иванка Обрешкова,ортодонт. Не иска и да чуе за нея,дъщеричката й е била лекувана по най-неадекватен начин,последвали са много проблеми след намесата на д-р Обрешкова.Изключително груба и безобразна скъпарка!

19 Ангелина 15:22, 12 сеп 20

На пьрво място в черния списьк на соматолозите в Бургас поставям Иванка Обрешкова. Трябва да спре да практикува,за да няма повече осакатени пациенти!

20 Лили 19:47, 12 сеп 20

Синьт ми имаше 1 зьб че, което е трябвало да се извади. Иванка Обрешкова ни препорьчате брекети. Добре, че не се доверих и отидох при друг ортодонт. Той ми обясни, че ако сме сложили брекети на сина ми е щяло да му променим захапка та и да се получат големи проблеми. Не препорьчвсм Обрешкова!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама