Криминалист от Разград спечели приза в състезание по спортен риболов

15:44, 01 юли 16 / Общество 25 159 Шрифт:
Topnovini
Криминалист от Районното полицейско управление в Разград спечели приза в състезанието по спортен риболов, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В надпреварата, организирана от Областната дирекция на МВР в Разград по случай 5 юли – професионалния празник на служителите на МВР, се включиха 13 участници.

Запалените рибари хвърлиха въдици на стената на язовир Бели Лом. Спонсор на турнира за поредна година бе фирма “Неломил” ЕООД, която предостави богатия награден фонд. Стартът на състезанието бе даден от главния съдия мс Цвятко Цветков. Състезателите, разположени на 10 метра един от друг, имаха право да ловят риба на една кука с всякакъв вид захранка, без жива риба.

На финала, след три часа, комисия претегли уловеното от всеки участник количество. На първо място се класира Иван Василев, оперативен работник от Районно управление – Разград, който постигна най-богат улов от близо 4,245 кг. Негова бе и най-голямата уловена риба с тегло 0,755 кг. Победителят получи скъп телескоп и корда.

Второто място зае Ради Картов от УПБЗН-Цар Калоян с 1,595 кг риба. Той си тръгна с макара и захранка.

На трето място се класира Александър Златев от сектор „Пътна полиция” с 1,525 кг улов. Негова бе и първата уловена риба в турнира.

Призът за нулев улов - живарник, спечели Теодор Тицов от РУ-Разград. Наградите на победителите връчи началникът на РУ-Лозница Бисер Стефанов.

За всички присъстващи спонсорите бяха осигурили утешителни награди – плувки и захранка.

Отборът на „Биовет” пък  за поредна година грабна първо място в празничния турнир по стрелба.

В надпреварата се включиха шест отбора. На закритото стрелбище в УССД при ОДМВР-Разград сили премериха тимовете на „Амилум България”, „Биовет”, Областна администрация, Районен съд – Разград, Областната дирекция по безопасност на храните и журналисти. Според регламента прецизната стрелба бе с пистолет „Макаров”, като първите три изстрела бяха пробни, а следващите пет – зачетни.

С 91 точки първото място завоюва отборът на „Биовет”. На второ място се класира тимът на Областна администрация – Разград, а на трето – „Амилум България”.

В индивидуалното класиране най-точен се оказа мерникът на Тодор Крушевски от Областната управа, който постигна личен резултат от 43 точки. Второто място бе за Валентин Иванов от „Биовет” с 40 точки. На трето място се класира Анатоли Караджов от „Амилум” с 33 точки.

Наградите на победителите връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама