Учителите оценявали демоде, според Кунева

15:29, 01 юли 16 25 151 Шрифт:
Topnovini
Учителите преподават и оценяват по методика от 90-те години. Това обяви по време на петъчния парламентарен контрол образователният министър Миглена Кунева. Според нея именно синхронизирането между вътрешното и външното оценяване е една от мерките, с която ще се покачат резултатите на малките матури след 7-ми клас. Тази година учениците показаха много ниски резултати на тях. Над 27 хил. бяха двойките на външното оценяване за 7 клас и само 38 пълните шестици.

Кунева допълни още, че от догодина ще бъдат пуснати новите учебни програми от 1-ви до 5-ти клас и така просветният шеф се надява да започне да се преподава в българските училища по методи, адекватни и интересни на новите поколения подрастващи.

Министърът защити от парламентарната трибуна за пореден път провелия се училищен събор след въпрос дали той не е пиар акция на министерството. „Съборът беше организиран, за да могат учителите да си обменят опит и да си дадат кураж“, разясни Кунева. Според нея именно обмяната на добри практики подготвя по-добре преподавателите, за да могат след това да обучават учениците по стандарти, конкурентни на тези в ЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама