Проф. Веселин Панайотов е новият декан на Факултета по хуманитарни науки в ШУ

14:11, 01 юли 16 25 1551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. д-р Веселин Панайотов е новият декан на Факултета по хуманитарни науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, съобщиха от ШУ.

Той бе избран днес на заседание на Общото събрание на факултета. В тайния вот участваха 93-ма членове на Общото събрание. За единствения кандидат за поста – проф. д-р Панайотов, гласуваха 79 души, белите бюлетини в урната бяха 14.



Няколко акцента в мандатната си програма посочи новият декан. Най-важният, според него, е целогодишна работа на специално създаден екип по кандидатстудентската кампания, активна реклама на факултета и търсене на възможности за привличане не само на абитуриенти, а и на кандидат-студенти, завършили в по-ранен период. Друг акцент е засилване на научната работа на преподавателите във факултета.

На заседанието проф. Ивелина Савова представи отчет за дейността на факултета за периода 2012-2016 г.

 „Предизвикателствата пред всички нас са много, с оглед демографската криза и засилената конкуренция както между университетите, така и между факултетите в нашия университет в привличането на кандидат-студенти”, заяви проф. Савова.

За председател на Общото събрание бе избран  доц. Васил Параскевов, а за негов заместник - доц. Венета Янкова. Гласуван бе и съставът на Факултетския съвет.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:47, 10 юли 20

Na taq svinq ne mu ostava mnogo vreme

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама