Съдят за измама кредитна инспекторка от Чирпан

13:07, 01 юли 16 / Крими 25 184 Шрифт:
Topnovini
Районна прокуратура Чирпан внесе обвинителен акт срещу 53-годишната Й. К. за измама, съобщиха от Прокуратурата.

С цел да набави за себе си имотна облага тя заблуждавала други лица, като с това им е причинена имотна вреда – престъпления по чл. 210 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

Срещу Й. К. е повдигнато обвинение и за обсебване и присвояване на чужди пари, връчени й като длъжностно лице да ги пази или управлява - престъпление по чл.206 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 и по чл. 205 ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс.

В периода от 22 април 2013 г. до 31 декември 2013 г. в Чирпан, в качеството си на длъжностно лице – „кредитен експерт” на лицензирано дружество за отпускане на кредити, е въвела в заблуждение осем лица, като им причинила имотна вреда в общ размер на 7 287 лева.

Обвиняемата работела в офис на дружество в Чирпан. Според обвинителния акт Й. К., след сключване на договори за кредит с клиентите, им обяснявала, че ако внесат предварително част от дължимата сума, ще се намали лихвата по заема. Пострадалите внасяли предварително определена сума, за което обвиняемата не издавала документ, погасявала част от заема, а останалите пари вземала за себе си.

След като клиентите започнали да получават обаждания от централата на кредитната институция, че имат закъснели или непогасени вноски, подали сигнал в полицията.

Й. К. е предадена на съд и за това,  че в периода от април 2013 г. до януари 2014 г. в  Чирпан, обл. СтараЗагора, в условията на продължавано престъпление е присвоила общо 3 277 лева от четири лица. По делото е установено, че общият размер на нанесените щети е 11 420 лева, като 855 лева от тях били възстановени.

Разпитана в хода на досъдебното производство, обвиняемата се е признала за виновна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама