Във Велико Търново отново организират Работилница за родители

11:45, 01 юли 16 / Общество 25 166 Шрифт:
Topnovini
Поредно издание на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” ще бъде реализирано във Велико Търново. Инициативата е съвместно дело на Общината и на представителството на УНИЦЕФ в България. От днес родителите на деца до 4-годишна възраст, заедно с бъдещите майки и татковци могат да подават своите заявления за участие в семинарите. Документите се приемат в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.  

Работилниците за родителите представляват поредица от 14 семинара, тематично и концептуално свързани. По време на срещите се обсъждат различни теми, които са свързани с особеностите на развитието на най-малките, потребностите им в периода на ранното детство, ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност. Прилагат се методите на груповата работа, а майките и татковците участват в различни дискусии и интерактивни упражнения. Включени са също кратки лекции, образователни филми, презентации и работа в малки групи.

Основополагащо в програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” е разбирането, че следва да се насърчават положителните отношения между възрастни и деца, допринасящи за развитието както на детето, така и на неговите майка и баща.

Сесиите по програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” ще се провеждат веднъж седмично, в удобно за участниците време. Една група включва най-много 15 души, а срещите се ръководят от специалисти. Целта е да бъде изградено пространство на доверие и на общност, в която майките и татковците се чувстват свободни да споделят, обсъждат и да намерят най-доброто решение и подход към своето дете. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама