НАП-Бургас: Паркингът на Силистар работи по данъчните правила

10:44, 01 юли 16 / Крими 25 330 Шрифт:
Topnovini
Екип на НАП-Бургас е проверил паркинга в местността Силистар, намиращ се в непосредствена близост до плажната ивица. От фискална гледна точка не са били установени нарушения, съобщиха от приходното ведомство.

Управителят на фирмата, развиваща дейност на територията, обособена като паркинг, е представил необходимите документи и разрешителни. Издаваните касови бележки на стойност 4 лева за целодневно паркиране съдържаха необходимите реквизити, а касовият апарат е свързан дистанционно със софтуера на приходната агенция. Наетите лица са работели със сключени договори за 8-часов работен ден, проверката не е установила и разлики в касовата наличност.

Екипите на НАП са установили на място, че пешеходният достъп до плажа не се възпрепятства, а до паркинга се достига по общински път.

Във връзка с многобройните обаждания и запитвания към териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас относно заплащането на престоя в зоната, обособена като паркинг, от структурата на приходното ведомство в морския град уточняват, че Националната агенция за приходите не е институцията, която издава разрешения за извършване на търговска дейност, но контролира начина, по който се осъществява тази дейност от фискална гледна точка. В този смисъл на паркинга на Силистар събирането на такса за паркиране се извършва съобразно данъчните правила.

От НАП призовават плажуващите да изискват фискален бон, а ако има случаи на отказ за издаване, незабавно да се подава сигнал до НАП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама