Стартира „Лято в библиотеката” за децата на Сливен

07:24, 01 юли 16 / Общество 25 177 Шрифт:
Topnovini
За да направи ваканцията на малките си читатели весела, забавна и неповторима, за поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” провежда творческа работилница „Лято в библиотеката”.

По традиция Лятната работилница стартира в първия ден на месец юли и ще продължи до 29 юли. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г. - читатели на библиотеката.

В рамките на програмата, всеки  ден  от 9.30 до 10.30 ч., ще се провежда забавен „час по четене”, в който ще се четат откъси от  книги  на популярни и обичани български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да посещават тематично занимание по избор. Заниманията тази година са подчинени на темата „По следите на времето” и предлагат вълнуващи пътешествия в историята, бита, нравите, обичаите и традициите на нашия град. Целта е малчуганите да опознаят Сливен чрез интересни презентации, разкази, беседи и посещения на архитектурни и исторически паметници и на природни обекти.

 Малките изследователи ще се запознаят и с празничната обредност, с игрите и забавленията от миналото, с тадиционните занаяти, със сливенските носии, сватбени обичаи и фолклор.   

В програмата са включени и теми свързани с растителния и животинския свят и тяхното опазване, етносите в България и техните обичаи и празници, приятелството, модата, музиката, театъра и др. Децата ще усвоят и редица практически умения, ще рисуват, апликират, моделират, ще се забавляват, ще намерят нови приятели.

Работилницата ще завърши на 29 юли с „Парад на талантите”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама