Реформатори към Фандъкова: Не пускайте „Нощните вълци“ в София

18:45, 30 юни 16 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторите в Столичния общински съвет искат от кмета Йорданка Фандъкова да не пуска „Нощните вълци“ в София. Това се казва в позиция на общинарите.

Според тях след инцидентът в Бургас от тази сутрин, при който се стигна до бой над протестиращи срещу рокерите е доказателство, че този инструмент се ползва за умишлено създаване на напрежение, което застрашава сигурността на гражданите в София. Кметът има правомощията да забрани провеждането на събитие, когато е застрашена сигурността на гражданите, нопомнят те.

София Topnovini.bg публикува пълния текст на искането:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Във връзка с оповестено по медиите мероприятие от група руски граждани, представящи себе си като „НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ НА ПУТИН“ от името на ПГ на „Реформаторски блок - София“ Ви предлагаме да приложите чл. 12, ал.2,т.2 от ЗСММ. Убедени сме, че възникналото напрежение и конфликти с гражданите на гр. Бургас тази сутрин са достатъчно основание за нашите притеснения, че провеждането на подобно шествие (манифестация) в София може да доведе до много по-сериозно напрежение на територията на Столична община. Сигурността и спокойствието на столичани са един от основните ни ангажименти и считаме, че подобни демонстрации на панславянски и имперски комплекси са провокация към гражданите на европейска столица, каквато е София в началото на ХХІ век.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама