Стрелба в базата на Air Force One

18:37, 30 юни 16 / Свят 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военната база „Андрюс“ (JBA) край Вашингтон бе затворена заради стрелба. Това съобщи на сайта JBA и уточнява, че повече данни ще бъде дадени при първа възможност.

Потвърдено е, че в комплекса има човек, който стреля. Всички служители са отведени в убежище, пише БТА.

Стрелецът се намира в медицинско заведение в "Ендрюс". Базата в щата Мериленд се намира на 24 километра от Белия дом. В нея е базиран самолетът на президента на САЩ Air Force One.

Вице-президентът на САЩ Джо Байдън планирал да лети от "Андрюс" до Охайо тази сутрин, съобщава telegraph.co.uk. и уточнява, че полетът му е отменен и са взети всички мерки за неговата сигурност.

От местната полиция коментират, че затварянето на базата е заради объркване по време на тренировката и все още не потвърждават за стрелба.

Министърът на вътрешните работи на САЩ Джех Джон е бил на заседание на Конгреса по време на стрелбата. На нея са обсъждали ситуацията след атентатите в Турция. По-късно обаче го е напуснал заради извънредната ситуация в "Андрюс".

От Министерството на отбраната на САЩ потвърдиха, че е имало стрелба, но не пожелаха да коментират подробности с извинението, че все още имат оскъдна информация за случая.

По-късно от JBA посочиха в Туитър: "All clear" и уточниха, че "тревогата в базата е свалена, няма място за безпокойство и тя работи нормално".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама