„Нощните вълци” влязоха в храма в Шипка

17:04, 30 юни 16 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки жители на Казанлък и Шипка посрещнаха рокерите от  мото клуб „Нощните вълци“ в близост до храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Те су доволствие се снимаха с гостите и развяваха български и руски знамена в чест на дружбата между двата народа.

Минути по-късно руснаците посетиха Храм –паметник „Рождество Христово“, където бе отслужена литургия за загиналите в Освободителната война руски воини и български опълченци.

Според ръководителя на групата Андрей Бобровски идеята им е  да съберат листенцата от дървото на славянското братство. "Идваме с мир и вярваме, че всеки един проблем може да намери разрешение чрез диалога.  Ние сме руснаци, но и славяни, надяваме се да говорим общ език с хората, които ще срещнем по пътя си до Словакия. Не сме политици, но смятаме, че културният обмен също е политика“, допълни Бобровски. Той запали свещ пред иконата на Света Богородица и се поклони пред саркофазите с тленните останки на загиналите при отбраната на Шипченския проход руски воини.

 Следващата спирка на рокерите е Паметникът на свободата на връх Шипка, където ще поднесат венци.

Утре те ще засадят липа при посещението си в Троянския манастир.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама