Ремонтираха стадион „Севтополис” в Казанлък

16:57, 30 юни 16 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи ремонтът на казанлъшкия стадион „Севтополис”,  съобщи кметът на община Казанлък Галина Стоянова.  Тя припомни, че средствата за ремонта на закритите помещения са осигурени с решение на местния парламент от Инвестиционната програма на Общината за 2016 г.

За ремонта на стадиона са гласувани общо 258 000 лв., от които 107 415 лв. – целеви средства и 150 585 лв. – от собствения бюджет на Общината. След изпълнението на проекта"Стадион Севтополис - модернизация и газификация - Етап 2“ сградата вече е газифицирана, подменени са електрическата и ВиК инсталациите, санитарните помещения… Миналата година със средства на Общината бе извършен външен ремонт на едно от най-големите спортни съоръжения в града по проект “Стадион Севтополис – реконструкция и модернизация на общинска сграда ( внедряване на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение и обновяване) – Етап 1“. Със 140 044 лв. от общинския бюджет бяха реновирани сградата и тренировъчното футболно игрище на детско-юношеската школа на футболен клуб "Розова долина.

Сега децата от спортните клубове ще имат възможност да упражняват любимите си занимания в по-удобна и приятна обстановка и на закрито.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама