Полицай от Нови пазар спаси живота на мъж в Мировци

15:33, 30 юни 16 / Общество 25 311 Шрифт:
Topnovini
Полицаят от Нови пазар Борис Борисов е награден с похвала от началника на полицейското управление в града за спасяването на живота на 67-годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

В началото на месеца районният инспектор, който обслужва населението на село Мировци, получил телефонно обаждане от жена, която се представила за дъщеря на жител в селото.

Тя обяснила, че е изключително притеснена за баща си, тъй като от няколко дни правила опити да се свърже с него по телефона, но той не отговарял. Споделила, че от известно време злоупотребявал с алкохола, а в един от последните разговори й  споменал, че имал намерение да запали имота и да сложи край на живота си.

Полицейският служител, който бил в почивка, веднага се насочил към адреса, на който живее 67-годишният мъж.

До къщата на Р.Р. го придружили двама местни жители. Пътната врата била заключена. Полицаят прескочил оградата и влязъл в двора. Огледал се и видял, че повечето от вратите в къщата са отворени. Доловил мирис на бензин.

Кварталният и местният жител А.А. влезли в къщата, за да направят оглед. В една от стаите била открита купчина с лекарства, но собственикът на имота не бил в жилищната сграда.

Решили да огледат близката селскостопанска постройка. В едно от помещенията полицаят чул звук. 67-годишния мъж бил заварен да лежи на земята. Бил с посиняло лице и силно затегнато въже около врата си. Полицай Борис Борисов му оказал първоначална помощ, след което се обадил на екип на Центъра за спешна помощ в Нови пазар. 67-годишният мъж е прегледан и настанен за лечение.

За проявения висок професионализъм младши полицейски инспектор Борисов е награден с похвала от началника на полицейското управление в Нови пазар. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама