Обсъдиха отбелязването на 100-годишнината от Тутраканската епопея в Търговище

14:30, 30 юни 16 / Общество 25 210 Шрифт:
Topnovini
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областна комисия „Военни паметници“. В него взеха участие областният управител Светлин Бонев, представители на петте общини от област Търговище, Иво Андонов – представител на Министерство на отбраната, и директорът на Регионален исторически музей Магдалена Жечева.

По време на заседанието бяха обсъдени мероприятията във връзка с тържественото честване на 100-годишнината от Тутраканската епопея.

По повод бележитата годишнина, Регионален исторически музей-Търговище ще представи изложба и филм, посветени на епичната битка.

По предложение на областния управител бе обсъдена възможността да се организира тържествена заря-проверка пред военния паметник в Търговище.

За целта ще бъдат поканени почетна рота от поделенията в Шумен или Велико Търново и бивши командири от 45-та тутраканска бригада.

До средата на месец август ще станат ясни всички инициативи, с които общините от област Търговище ще отбележат 100-годишнината от Тутраканската епопея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама