Европрокурорите се интересували от облеклото на съдии и обвинители у нас

11:59, 30 юни 16 / Крими 25 195 Шрифт:
Topnovini
Европрокурорите, които са на проверка у нас, са обсъждали с българските си колеги от Софийската апелативна прокуратура облеклото на магистртите в България и по света. Това става ясно от прессъобщение на обвинението.

„Не остана без внимание и темата, свързана с облеклото на съдии и прокурори в различните държави. Срещата продължи повече от първоначално предвиденото време, като прерасна в жива дискусия между магистратите, които дадоха примери от съдебната практика в техните страни“, пише в съобщението.

Преди време  новоизбраният шеф на СРС въведе дрескод за служителите и магистратите. 

Срещата се е състояла вчера, а работата на Софийския апелативен район е представена от прокурорите с над двадесетгодишен стаж в съдебната система – заместник апелативен прокурор Галина Стоянова и прокурорите Иванка Трифонова и Таня Поповска.

Прокурор Стоянова запознала чуждестранните колеги със структурата на съдилищата и прокуратурата в България, спецификата на апелативното производство по наказателни дела и изключителната компетентност за тяхното разглеждане на втора инстанция. Осъществяването на инстанционен и служебен контрол в прокуратурата, особеностите на производства, свързани с дела срещу лица с имунитет, както и своя професионален опит по тях, споделила прокурор Трифонова.

Подчертан интерес сред европейските колеги предизвикали въпроси, свързани с възможността за извършване на засилен контрол върху прокурорските актове, срока за разследване и погасяване на наказателната отговорност, поради изтекла давност. Прокурор Поповска представила темата, касаеща дела с гражданско-правен спор и участието на прокурора в тях.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама