До днес домоуправителите получават изравнителния отчет и справки за отопление и топла вода

11:39, 30 юни 16 / Общество 25 196 Шрифт:
Topnovini
До 30 юни 2016 г. фирмите за дялово разпределение в гр. Пловдив, трябва да изпратят до домоуправителите или упълномощените лица на сградите данните за изравнителните сметки за отоплителен сезон 2015/2016 г. - общo за сградата и индивидуалните за всички имоти от нея. Във връзка с това EVN България Топлофикация съветва своите клиенти да потърсят от домоуправителите или упълномощените лица индивидуалните си справки за консумирана топлинна енергия за отоплителния период 2015/2016 г.  След получаването на индивидуалните справки всеки клиент разполага с едномесечен срок, в който може да подаде възражение до обслужващата го фирма за дялово разпределение. В случай, че фирмите за дялово разпределение не получат възражения от клиентите, след изтичане на едномесечния срок данните от тях ще бъдат изпратени в ЕVN България Топлофикация, където ще бъдат изготвени изравнителните фактури във вид на дебитни и/или кредитни известия. Известията ще бъдат изпратени до всички клиенти на дружеството, което се очаква да стане през месец август. 

Клиентите, неосигурили достъп, могат да поискат допълнителен отчет и преработване на изравнителната сметка в тримесечен срок от получаване на изравнителната сметка от или чрез упълномощения за сградата представител. След изтичане на срока в края на месец септември 2016 г. не се приемат нови рекламации и не се преработва изравнителната сметка.

Напомняме, че съгласно Наредбата за топлоснабдяване, при невъзможност да бъде извършен отчет в даден имот или бъде отказан достъп за осъществяване на визуален оглед на уредите за дялово разпределение, фирмата топлинен счетоводител начислява пълна мощност на потребление на топлинна енергия за дадения имот.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама