Холивуд снима в Замъка край Равадиново наесен

10:57, 30 юни 16 / Общество 25 247 Шрифт:
Topnovini
Най-големите филмови студии в Холивуд виждат в българския замък „Влюбен във вятъра” естествен декор за своите продукции, но ще трябва да почакат да мине лятото, за да започнат снимки тук. Интерес към атракциона е проявил и Боливуд. Преговорите с индийския филмов гигант предстоят, но снимките също ще бъдат изнесени извън туристическия сезон. Това съобщиха от burgas-media.

„Филмовите студии искат по време на снимките портите на Замъка да бъдат затворени, с което аз не бих се съгласил при никакви условия. През лятото тук идват посетители от цял свят.  Изградил съм Замъка в приказен стил, така както съм го виждал в детските си мечти и искам повече хора да могат да му се радват”, казва собственикът на „Влюбен във вятъра” Георги Тумпалов.

Близо 1000 летовници посещават Замъка край Равадиново всеки ден, уточни Янко Кръстев, генерален мениджър на архитектурното чудо. Със своите заострени покриви и с високите си кули той сякаш изниква от паралелната реалност, описвана в приказките на Братя Грим и Андерсен. Не случайно преди две години Холивуд хареса за декор обраслите му с бръшлян стени и пищните му тайнствени градини и засне последната версия на филма „Спящата красавица”.

Филмовите продукции и международните награди, които Замъкът спечели през последните години, вдигат рейтинга на родния туризъм. Неотдавна „Влюбен във вятъра” спечели най-високия приз в конкурса за архитектура и дизайн "A' Design Award". Веднага след официалното връчване на престижната награда, което съвпадна с началото на туристическия сезон, България се изкачи от 88 до 35 място в световната класация на държавите с иновативен дизайн.

В началото на месеца на пищна церемония българският замък бе удостоен с първата награда на авторитетния международен конкурс „A’ Design Award“ 2016. На 8 ми юни в известния италиански курорт Лаго ди Комо собственикът и архитект на „Влюбен във вятъра”  Георги Тумпалов стана лауреат на най-високите отличия на световната надпревара за дизайн, а Замъкът бе обявен за „архитектурно чудо”. Той дори изпревари с визията си традиционните победители от САЩ, Япония и Индия, и успя да измести резиденцията на краля на Саудистка Арабия – Абдула. Българският атракцион зае безапелационно двете челни места – златен и сребърен приз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама