Обсъдиха процесите за предотвратяване на бракониерството и опазването на дивеча

20:44, 29 юни 16 / Общество 25 81 Topnovini
1
На работна среща днес в ТП Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар” бяха обсъдени процесите за ликвидиране на бракониерството и опазване на дивеча в областта. На срещата присъстваха кметове от населените места, сред които и градоначалникът на община Разград д-р Валентин Василев, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Инициативата бе организирана от „Северноцентрално държавно предприятие” ДП – Габрово и ТП Държавно ловно стопанство „Воден”.

Директорът на „Северноцентрално държавно предприятие” Иван Недков подчерта, че проблемът е от особено значение и е необходимо комуникацията между различните институции и власти да бъде конструктивна, за да е положителен резултатът. Той сподели, че един от методите за овладяване на процеса е да бъде възпитано младото поколение в уважение към природата, затова се предвижда групи с ученици и гости да посещават резервата и да се запознават със стопанството.

Инж. Кирил Колев- и.д. на ТП ДЛС „Воден – Ири Хисар” подкрепи предложението и уточни, че трябва обществеността да възприеме негативите от нерегламентираното ловуване и последствията от него.  Колев помоли кметовете взаимно да си помагат и да се насади обществена нетърпимост към бракониерите и да се показва, че това не е  правилно.

Д-р Василев бе категоричен, че проблемът с бракониерството трябва да бъде решен комплексно, необходимо е да бъде третирано като престъпление и като индикация за възможно такова. Той уточни, че законът трябва да бъде спазван и при негово незачитане да се предприемат необходимите мерки.

В края на срещата бе взето решение подобни инициативи да станат регулярни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 118 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.