Обсъдиха процесите за предотвратяване на бракониерството и опазването на дивеча

20:44, 29 юни 16 25 716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На работна среща днес в ТП Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар” бяха обсъдени процесите за ликвидиране на бракониерството и опазване на дивеча в областта. На срещата присъстваха кметове от населените места, сред които и градоначалникът на община Разград д-р Валентин Василев, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Инициативата бе организирана от „Северноцентрално държавно предприятие” ДП – Габрово и ТП Държавно ловно стопанство „Воден”.

Директорът на „Северноцентрално държавно предприятие” Иван Недков подчерта, че проблемът е от особено значение и е необходимо комуникацията между различните институции и власти да бъде конструктивна, за да е положителен резултатът. Той сподели, че един от методите за овладяване на процеса е да бъде възпитано младото поколение в уважение към природата, затова се предвижда групи с ученици и гости да посещават резервата и да се запознават със стопанството.

Инж. Кирил Колев- и.д. на ТП ДЛС „Воден – Ири Хисар” подкрепи предложението и уточни, че трябва обществеността да възприеме негативите от нерегламентираното ловуване и последствията от него.  Колев помоли кметовете взаимно да си помагат и да се насади обществена нетърпимост към бракониерите и да се показва, че това не е  правилно.

Д-р Василев бе категоричен, че проблемът с бракониерството трябва да бъде решен комплексно, необходимо е да бъде третирано като престъпление и като индикация за възможно такова. Той уточни, че законът трябва да бъде спазван и при негово незачитане да се предприемат необходимите мерки.

В края на срещата бе взето решение подобни инициативи да станат регулярни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама