Кметството в Хасково търси 3.6 млн.лв от длъжници

19:11, 29 юни 16 / Икономика 25 136 Topnovini
1
6 са недекларираните имоти, които са установени от общинската данъчна дирекция ,съобщи на пресконференция Румен Тинчев директор на ОДД Хасково. До момента са проверени над 70 обекта.

Проверките вече са минали в кварталите „Хисаря“, „ Каменни“ и „Младежки хълм“, предстоят и в квартал „Хисаря“.

Служителите са установили, че има несъответствия между декларирания имот и действителния, например деклариран е гредоред , но всъщност къщата е с бетонна плоча. Или според декларацията имота е паянтова постройка от кирпич а се оказва монолитна сграда. Има установени случаи при които имотът няма акт 16 но се обитава и тогава също трябва да бъде деклариран.

Глоби няма да се налагат. Съставя се протокол, необходимо е да се платят със задна дата дължимите данъци и такси. Ако е за повече от 5 години се дължат налози само за последните пет, казаха данъчните.

Неизплатените стари задължения към общината са 3,6 милиона лева. Около 6000 са длъжниците със суми над 300 лева. Разпратени са 2722 покани за погасяване на задълженията. Запорирани са 695 банкови сметки, съставени са 113 акта и са заведени 62 изпълнителни дела. 187 длъжници от началото на годината са започнали да разсрочват плащането на натрупани задължения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 115 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.