Първата производствена база в Логистичния парк в Бургас заработи, 28 са наетите на работа към момента

17:55, 29 юни 16 / Общество 25 223 Topnovini
Първата производствена база в Индустриален и логистичен парк – Бургас вече заработи. Официалното откриване се състоя днес. Базата е собственост на „Хидробетон“.

Компанията се занимава с производство на бетони, бетонови смеси и циментови замазки, транспортиране до обекта и полагане с бетонопомпи. Годишният производствен обем е над 500 хил. куб. м бетон и бетонови смеси. В базата са инсталирани и функционират машини от последно поколение – системи за обезпрашаване, които не позволяват да се изпускат в атмосферата никакви вредни емисии, машина за отпадно рециклиране на остатъчни материали и повторното им оползотворяване. Всеки бетоновоз е оборудван със система за улавяне на вредните емисии.

Чрез тази база ще се подпомогне строителният бранш, тъй като тук се обслужват районите Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, както и останалите общини в Бургаска област. Към настоящия момент в базата ще започнат работа 28 души.

На откриването на производствената база присъстваха управителят на фирмата инвеститор Росен Николов, зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, председателят на Борда на директорите в Индустриалния парк Златина Георгиева, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности“ Ивелина Стратева и представители на бизнеса.

„Изключително се радвам, че ще прережа лентата на първата голяма инвестиция в Индустриален и логистичен парк - Бургас. В последно време Индустриалният парк привлича вниманието и на все повече чуждестранни фирми, които имат намерение да разширят своята дейност, като открият свои бази в Бургас“, каза по време на откриването Красимир Стойчев.

В Логистичния парк терени са закупили още 10 фирми, които развиват дейност в сферата на международните превози, автоуслугите, производството на метални конструкции, мебели и хранителни продукти. Проектите на тези инвеститори са на различен етап на реализация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 122 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.