Полицията в Хасково проверява щателно автобусите от Истанбул

17:14, 29 юни 16 25 762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички автобуси идващи и заминаващи за Истанбул от Хасково са проверявани щателно от хасковските полицаи. Мерките са въведени след кървавите атентати в мегаполиса.

Служителите на МВР оглеждат и проверяват багажа на пътниците. На проверка попадат и всички съмнителни лица. От полицията коментираха, че допълнителни мерки са въведени и на други места, но до момента няма повод за притеснение.



„Не се притеснявам да ходя в Истанбул дори след днешните терористични атаки. Ние вече свикнахме с това“, разказа Фериде, която отпътува за турския град. Нейната позната Севи пък допълни, че не трябва да има страх. „Ако се подадем на страха, то тогава никъде не трябва да пътуваме. Тероризъм има и във Франция“, каза още тя.

Репортерската ни проверка установи, че автобусите идващи от Истанбул към Хасково и Кърджали са пълни. В обратната посока обаче не е така. В рейсовете за турския мегаполис имаше само по 2-3 души.



От фирмите, които возят до Истанбул заявиха, че автобусите се движат нормално и че няма напрежение. Според тях няма пътници, които да се отказали да пътуват към Турция.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама