Полицията в Хасково проверява щателно автобусите от Истанбул

17:14, 29 юни 16 / Общество 25 96 Topnovini
Всички автобуси идващи и заминаващи за Истанбул от Хасково са проверявани щателно от хасковските полицаи. Мерките са въведени след кървавите атентати в мегаполиса.

Служителите на МВР оглеждат и проверяват багажа на пътниците. На проверка попадат и всички съмнителни лица. От полицията коментираха, че допълнителни мерки са въведени и на други места, но до момента няма повод за притеснение.„Не се притеснявам да ходя в Истанбул дори след днешните терористични атаки. Ние вече свикнахме с това“, разказа Фериде, която отпътува за турския град. Нейната позната Севи пък допълни, че не трябва да има страх. „Ако се подадем на страха, то тогава никъде не трябва да пътуваме. Тероризъм има и във Франция“, каза още тя.

Репортерската ни проверка установи, че автобусите идващи от Истанбул към Хасково и Кърджали са пълни. В обратната посока обаче не е така. В рейсовете за турския мегаполис имаше само по 2-3 души.От фирмите, които возят до Истанбул заявиха, че автобусите се движат нормално и че няма напрежение. Според тях няма пътници, които да се отказали да пътуват към Турция.  

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 124 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.