Модернизират уличното осветление в община Каолиново

16:41, 29 юни 16 25 812 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец юни започна изпълнението на проект за модернизация на уличното осветление в община Каолиново, финансиран от Националния доверителен екофонд.

Общата стойност на проекта е 2 705 591.14 лв., като 85% от средствата са осигурени от НДЕФ като безвъзмездна финансова помощ  и 15% са осигурени от община Каолиново. 

Дейностите ще се реализират в рамките на 5 месеца, съобщиха от Общината. Този период включва изпълнението на енергоспестяващи мерки и времето за въвеждане в експлоатация на обекта.

След изпълнението на проекта ще се постигне подобряване качеството на уличното осветление на общината в съответствие с Европейските  норми, осигуряване на безопасно движение на моторните превозни средства и пешеходците вечерно и нощно време. Ще се намалят емисиите на парникови газове в резултат на намалената консумация на електрическа енергия.

От кметството очакват с новото улично осветление да се намали и престъпността и страха от нея.

С новите осветителни тела ще се постигне икономия на ел. енергия; по-голяма надеждност и качество на осветлението и ще се свият разходите за поддръжка и ползване на специализирана техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама