Митов лети за среща с енергийния министър на Русия заради “Белене”

16:31, 29 юни 16 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на външните работи Даниел Митов ще се срещне със своя руски колега Сергей Лавров на 1 и 2 юли. Срещата между двамата ще се проведе в Сочи, като основна тема на разговора ще бъдат енергийните проекти и делото за АЕЦ “Белене”.

“Ние винаги сме твърдели, че България може да работи по големи енергийни проекти, свързани с Русия, само в комплект, заедно, или като европейски проект. Защото видяхте - всички останали тези опити, които се направиха по това време от предишни правителства, накрая бяха тежко санкционирани с процедури от Европейската комисия”, каза от Брюксел премиерът Бойко Борисов.

И допълни: “Вижте, аз многократно съм казвал, че отношенията между Русия и Турция са такива, че никога не можеш да знаеш в каква посока ще тръгнат. Доколкото знам, днеска са провели разговор президентите Путин и Ердоган. Тяхна работа е, но виждате, ту става "Южен поток", ту се отказват от него. И въобще доста така политика на крайности между двете държави. Ние винаги сме твърдели, че България може да работи по големи енергийни проекти, свързани с Русия, само в комплект, заедно, или като европейски проект”.

По-рано днес стана ясно, че министър-председателят е настоял пред председателя на Европейския съвет за ясна позиция на Европа по делото за АЕЦ “Белене” и газовия хъб “Балкан”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама