Бой между мигранти на Лъвов мост (видео)

16:27, 29 юни 16 25 707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сблъсък между мигранти избухна в района на Лъвов мост в столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg. Инцидентът стана малко след 16:00 часа днес на бул. “Мария Луиза”.

Боят бе между двама младежи на видима възраст около 20-25 години, които бързо бяха разтървани от други чужденци, стоящи наоколо. Едно от момчетата е с разбит нос. Другият беше изблъскан от другите и си тръгна. Малко по-късно с такси дойдоха още 8 мигранти и живо се интересуваха какво е станало.

Според минувачи такива малки сблъсъци са чести за района на Лъвов мост, където има голяма концентрация на преминаващи през страната мигранти, настанили се в хостели в района. Обичайно вечер има патрулни автомобили, когато мигрантите се събират на тумби.

Живеещи в района разказват как във вечерните часове около моста се събират повече от 100 бежанци. В повечето случаи не правят нищо особено освен да лежат върху малката градинка до площада и да говорят на висок глас помежду си или по телефона. Друг път обаче, според потвърпевши, мигрантите гледали предизвикателно в очите минаващите граждани и се е случвало да обкръжават онзи осмелил се да също да ги погледне в търсене на саморазправа. Имало и случаи, в които нарочно се сблъсквали в някой минувач, за да могат да се скарат с него.

Припомняме, че преди три дни в района на Женския пазар иракчанин беше прострелян от свой съгражданин след спор. Според източници от МВР разпрата била за пари от търговия с незаконно преминаване на бежанци.

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама