Немската гимназия взе първо място на съдебна викторина в Бургас

15:51, 29 юни 16 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет бургаски гимназии се включиха в провелата се днес съдебна викторина. Инициативата е завършек на Пилотната образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Това съобщиха от пресцентъра на Бургаския съд.

Всяка от гимназиите се представи от отбор от петима членове и всеки отбор отговаряше на въпроси като каква е основната функция на съдебната власт, в какво се изразява дейността на прокуратурата, как закона дефинира „трафика на хора“. Въпросите във викторината бяха съобразени с темите, които съдии от Окръжен и Районен съд – Бургас и Окръжна и Районна Прокуратура преподаваха на учениците в часовете по „Етика и право“ и „Час на класа“.

След оспорвана надпревара, сблъсък на мнения и съдебни спорове, петте отбора излъчиха победител – Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте“. Втори финалист във викторината бе Търговска гимназия – Бургас, последвана от Гимназия за романски езици „Г. С. Раковски“.

С днешната викторина образователната програма изрази една от своите цели – превенция и повишаване информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама