Георги Костов: Няма политически чадър над Митьо Очите

15:50, 29 юни 16 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не считам, че има какъвто и да е чадър над Димитър Желязков и отправям апел към всички което имат данни и могат да свидетелстват, нека да бъдат така добри да го направят. Едно е да се говори в публичното пространство, друго е човек да застане зад думите си“. Това обяви главния секретар на МВР Георги Костов на специален брифинг за разследването на стрелбата по несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, при която в началото на месеца беше убит негов гард, а той – тежко ранен.

Според Костов става въпрос за група, "извършваща силови дейности, която е въоръжена". "Когато се пристъпва към реализация на такава група, се взима решение това да стане, така че да няма никаква опасност както за служителите, които ще осъществят задържането, така и за потенциални трети застрашени лица. Такъв беше и вчерашният случай (стрелбата в София – бел ред.) и мисля, че нямаше излишна демонстрация. Колегите го извършиха изключително бързо и професионално, без излишна демонстрация на сила", обясни той.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова допълни, че е възможно да има и други обвиняеми по случая. Организирана престъпна група не се разследва бързо и лесно. Така че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства. Това също така не означава, че кръгът на обвиняемите лица е този“, допълни тя.

Престъпната група с ръководител Божидар Кузманов е действала от март 2013 година, допълни Даниела Попова от Апелативната специализирана прокуратура 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама