Русенски ученици представиха свои идеи за развитието на града

15:28, 29 юни 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, в МГ „Баба Тонка“ д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет по европейско развитие, присъства на открит урок по география с ученици от 10а клас. Информация за срещата с учениците съобщава прес центърът на Община Русе.

На открития урок са присъствали още директорът на математическата гимназия Митко Кунчев и преподавателят по география на десетокласниците - Цветана Бакалова. Основната тема на занятието е било „Моята визия за развитието на град Русе“, където учениците са представили своите креативни и модерни идеи за развитието на града. 

„Всяка нова, иновативна идея е от полза за Русе. Но за да се изпълни, не трябва просто да чакаме някой да направи нещо, а ние да бъдем активни, да сме част от процеса. Пътуването е огромно богатство, опитът в чужбина също, но удовлетворението да дадеш своята енергия за родния си град е огромно. Затова са нужни хора като вас!“ – е заявил зам.-кметът д-р Страхил Карапчански.

В своите презентации учениците от МГ са представили модерни предложения, сред които облагородяване на паркове, реставриране на сгради, модернизиране на крайбрежната ивица, на която да се изградят нови детски и спортни площадки и сцени на открито, което по думите на зам.-кмета напълно съвпада с намеренията на Общината. 

Сред интересните идеи на десетокласниците са били изграждане на нови спортни съоръжения, плувен басейн, както и места за отдих и забавления.

В края на открия урок д-р Карапчански е благодарил за многобройните и иновативни предложения на учениците, които имат активна гражданска позиция и проявяват видим интерес към развитието на града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама