Избягал затворник отвлече таксиметров шофьор и стреля срещу полицаи в Силистра

15:16, 29 юни 16 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избягал затворник насочи пистолет към главата на таксиметров шофьор и го отвлече. Сред това, по време на гонка, стреля по полицаи в Силистра . Окръжната прокуратура в Силистра е образувала следствено дело за отвличане срещу издирвания от 31 май заради бягство от затвора във Варна  Димитър Братанов, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Около 12 часа днес полицейски служители забелязали Братанов в централната част на Силистра. Те разполагали с информация, че изтърпяващият ефективна четиригодишна присъда за отвличане и грабеж се издирва.  При опит да бъде спрян и задържан, 40-годишният мъж насочил пистолет в главата на таксиметров шофьор, качил се в таксито и му разпоредил да кара.

Започнало преследване по улиците на Силистра.  Братанов стрелял срещу патрулната  кола, която последвала таксиметровия автомобил, управляван от наскоро пенсиониран бивш полицай. След като разбрал, че не може да избяга, наредил на шофьора да спре и се скрил в къща.

Районът бил отцепен и започнали преговори с Братанов с участието на заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра избягалият от варненския затвор да се предаде доброволно. Само след час лишеният от свобода напуснал къщата и се предал. В него са открити два пистолета, с единият от които е стрелял срещу полицейския патрул.

В Силистра изтърпяващият поредната си ефективна присъда в затвора Братанов е добре известен с прякора си Кокала. Той е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама