Несебър приема международен математически турнир

14:35, 29 юни 16 / Общество 25 221 Шрифт:
Topnovini
Несебър ще бъде домакин на турнира с международно участие „Математика без граници“, съобщиха от местната Община. Той ще се проведе в дните от 1 до 3 юли. Официалното откриване на форума е на 1 юли от 8.30 часа в двора на СОУ „Любен Каравелов“.

В продължение на два дни българските ученици ще се конкурират кой е най-добър при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азербайджан, Беларус, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан.

В предстоящата надпревара ще мерят знания 894 индивидуални участници и 267 отбори. 150 са участниците от чужбина, всички останали са ученици от най-добрите математически гимназии в страната. В състезанието най-голямото училище на територията на община Несебър ще участва с по един отбор от първи до седми клас, както и с един сборен тим с ученици от 9 до 12 клас.

Председател на журито тази година ще бъде проф. Атанас Стефанов, преподавател в университет в Канзас, САЩ, а всяка една държавата- участничка ще има свой представител в оценяващата комисия. Работните езици на турнира ще са български, английски, руски, казахски, азербайджански, турски и испански.

На 3 юли на сцената на амфитеатъра в Стария Несебър от 10:00 часа ще бъдат наградени отличените, като най-добрите ще бъдат възнаградени с купи и медали. Тогава ще бъдат ясни и имената на поредните „Математически звезди” на турнира. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама