Жертвите от Истанбул вече са 41, десетима от тях са чужденци

14:30, 29 юни 16 / Свят 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на жертвите на кървавото терористично нападение в Истанбул вече достигна 41 души. Валията на Истанбул Васип Шахин съобщи, че десетима от тях са чужди граждани

По-рано днес бе обявено, че загиналите са 36 души.

Според последната информация броят на пострадалите е 239 души, като 109 от тях вече са изписани от болничните заведения, където бяха настанени късно снощи.

„41 души загубиха живота си при тройния самоубийствен атентат на летище „Ататюрк“ във вторник. Установена е самоличността на 37 от тях. 10 са чужденци, а трима са с двойно гражданоство. Телата на 24 от загиналите са предадени на роднините им“, се посочва в съобщение на валията на Истанбул.

Сред жертвите са четирима души от Саудитска Арабия, граждани на Украйна и Иран. Жертвите от Саудитска Арабия са били поребани рано тази сутрин.

130 души все още се лекуват в различни болници в Истанбук, уточнява „Хюриет“.

Турция обяви еднодневен национален траур в памет на жертвите на поредния терористичен атентат в страната. Знамената на всички местни и чуждестранни институции ще бъдат свалени наполовина днес.

До този момент няма информация за българи, пострадали при атентата, нито наши граждани са потърсили съдействие в посолството, каза българският посланик в Турция Надежда Нейнски.

В четвъртък вечерта трима атентатори самоубийци се самовзривиха на летището, като преди това откриха стрелба на входа на терминала, а силите за сигурност отговориха на огъня.

Досега никой не е поел отговорност за нападението, но според турския министър-председател Бинали Йълдъръм следите водят към „Ислямска държава“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама