Осъдиха на 8 години затвор стареца от Исперих, изнасилил малолетно момиче

14:06, 29 юни 16 / Крими 25 262 Шрифт:
Topnovini
Разградският окръжен съд наложи осем години лишаване от свобода на 71-годишния Зехти Юнуз от Исперих. Той бе признат за виновен в това, че е изнасилил малолетно момиче от социален дом, като я принудил със сила и заплашване.

Делото се гледа по съкратената процедура и при закрити врати. Тъй като подсъдимият е признал пред съда вината си първоначалното му наказание от 12 години лишаване от свобода е намалено с една трета. Юнуз трябва да плати и 10 000 лева обезщетение на пострадалото момиче.

Според обвинителния акт, на 31 октомври 2015 г. 71-годишният мъж срещнал на улица в Исперих 12-годишното момиче.

Детето успяло да избяга от социалния дом в Исперих, в който се отглежда. Целта на бягството му била да отиде при майка си, която живеела в близко село. За да заблуди възпитателите в дома, детето облякло със свои дрехи чучело и го завило със завивките си в леглото. След това скочило през прозореца на стаята и тръгнало към селото на майка си.

Присъствието й на улицата в този час направило впечатление на движещия се с автомобила си подсъдим. Той спрял и казал на момиченцето да влезе в автомобила му. Когато жертвата отказала, той я издърпал и насила я отвел в дома си, където изнасилил 12-годишното дете, като сторил това със сила и заплаха.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама