Традиционни ястия от Африка представят на кулинарна изложба в Добрич

08:09, 29 юни 16 / Общество 25 202 Шрифт:
Topnovini
Традиционни ястия от Африка ще бъдат представени по време на международната кулинарна изложба .от 18:00 ч. в Бистро „Е-клуб“ в сградата на “Висше училище по мениджмънт” (ВУМ) в Добрич. Тя е заключителното събитие на международната работилница за изграждане на умения за креативно управление на изкуствата.

4-дневния уъркшоп завършва с атрактивна международна кулинарна изложба, на която ще бъдат представени традиционни ястия от Кения, Намибия, Република Южна Африка, Ботсвана и България. Домакин и организатор на събитието е Международен институт по мениджмънт, съучредител на висшето училище, както и водещ партньор по проект „Умения за управление на изкуствата: Отворени образователни ресурси и учене чрез преживяване в подкрепа на младежкото предприемачество и заетост в областта на изкуствата и творческите индустрии” (SMART), финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.

Основна цел на изложбата е да предостави възможност на участниците от Африка да приложат на практика новопридобитите от тях знания и умения в областта на организацията и управлението на различни събития, чрез въвличането им както в самата подготовка на изложбата, така и в приготовлението на типични за родните им държави ястия. Освен с отлични организационни умения, се очаква чуждестранните гости да впечатлят и с нови вкусове и интересни техники за приготвяне на ястията. Входът за кулинарната изложба е свободен.

Тя може да бъде посетена на място, а самият процес по приготвяне на ястията от африканските гости може да бъде наблюдавано на живо в интернет чрез следния линк. Прякото излъчване започва в 15:00 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама