Поетична антология издадоха лясковските творци в навечерието на Петровден

06:52, 29 юни 16 / Култура 25 196 Шрифт:
Topnovini
Традиция е всяка година в Лясковец, в навечерието на официалния празник на града, да се издава поезия или проза на местни автори. Това става с помощта и финансовата подкрепа на Община Лясковец, а творците са граждани на Лясковец и членове на читалищния литературен клуб „Вдъхновение” с ръководител Росица Петрова.

Книжката тази година съдържа по няколко стихотворения на общо 12 поети. Това са Боян Кълчишков, Валентин Ангелов, Валя Петрушева, Виргиния Бирбатева, Галина Димитрова, Галина Москова, Димитър Русев, Екатерина Русчукова, Марияна Крумова, Марияна Георгиева, Петър Славчев и Стефан Арабаджиев. Редактор на изданието е ръководителката на клуба, илюстрациите са дело на художничката Марияна Крумова, а предпечатната подготовка е на Тодор Тонков. Изданието включва шест раздела, а идеята за името на сборника стихове „Родолюбие” е на Росица Петрова, запленена от стихотворението на Валя Петрушева „Да станем”. Сборника включва произведения изцяло с патриотична тематика.

Със силата на думите и върху белия лист поетите на Лясковец от години рисуват своите мисли, впечатления, разкриват своите чувства, настроения и душевност. В книжката тази година  влизат общо 62 произведения, пропити с обич към родното, към Лясковец, историята, Дякона, дедите, стихове за бащин дом и къща, за калдъръмените улички и  любовта към майката. 

Представянето на поетичната антология направи Росица Петрова пред  гостите, в Младежкия дом в Лясковец. Поетите се радваха и на присъствието и подкрепата на своите колеги от литературния клуб „Н. Й. Вапцаров” – Велико Търново и на приятелите си по перо от литературна група „Асен Разцветников”, Г. Оряховица.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама