Среща-дискусия с президента на Американския университет организираха в Русе

19:16, 28 юни 16 / Икономика 25 217 Шрифт:
Topnovini
Дискусионен панел с участието на президента на Американския университет в България Страци Кулински се проведе тази вечер в зала "Европа" на Доходното здание. Кулински е първият роден в България президент на Американския университет в България и възпитаник от първия випуск. 

Организатори са с.дружение Startup Factory и общинска фондация Русе - град на свободния дух.

Темата на панела бе "Университетите и развитието на предприемаческата екосистема в България". Кулински представи презентация относно основните насоки в предприемачеството, както у университетските ангажименти по темата, след което присъстващите имаха възможност да се включат в дискусията със своите въпроси и мнения.

Основен фокус на дискусията бе ролята на образователните институции, предприемаческите организации и бизнеса за формиране на благоприятна среда и инфраструктура за стартиране на нови продукти и компании. Бяха разгледани успешни истории, добри практики и работещи инструменти за изграждане на екосистема, която стимулира предприемачеството, иновациите и правенето на бизнес като израз на лична свобода и отговорност.

Страци Кулински е президент на Американския университет в България. Преди да поеме този пост, Кулински е ръководил дивизията за международно корпоративно развитие в TiVo, Силициевата долина, САЩ. От 2001 до 2008 е работил в Intelsat (Вашингтон), а преди това в Merill Lynch (Лондон) и Metromedia International Inc (Русия и Източна Европа). Възпитаник на АУБ от първия випуск през 1995 г. и има МВА от престижното училище Уортън в Университета на Пенсилвания, САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама