Премиерът: Видя се, че двойният аршин в ЕС играе лоша шега (видео)

18:37, 28 юни 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini
 Видя се, че двойният аршин продължава да играе лоша шега в ЕС. Това трябва да послужи като урок и във Великобритания, и в България. Това коментира премиерът Борисов в Брюксел, където е за среща на върха заради Брекзит. Като премир посочи отношението към България и Румъния за Шенген. 

По думите му Европа трябва да се освободи от двойните стандарти, ако иска да запази жив проекта си, след като Великобритания гласува за излизането си от Евросъюза.

Обобщи, че след допитването „за една нощ всички обедняха във Великобритания“, а противниците на членството в ЕС са спечелили "с доста популизъм, с доста неверни факти,с абсолютни лъжи и подвеждане на хората и с много мощна медийна подкрепа".

Допълни, че за една нощ сривът на лирата и на фондовите борси струват на британците колкото вноските им в ЕС за 20 години.

"Това, което предложих сега на колегите, е да си вървят процедурите такива, каквито са по Лисабонския договор, да бъдем максимално разумни и без емоции и това го правя преди всичко за българите, които са там - да може да се намери някаква нормална формула, хем да се разделиме така, както са пожелали. И да сме максимално бързи, разбира се, защото всичко това дава несигурност, защото всичко това дава възможност нови и нови популисти да се изявяват", посочи още той.

По думите му България винаги е имала много ясна политика – „народът ни избра да сме в Европа”. „С цялото си самочувствие на успяла нация ние трябва да си направим извода, че Общността трябва да се защити от такива популистки зависимости. За Великобритания път да се върне назад в Европейското първенство по футбол няма, за другото, мисля, че след като мине първоначалната емоция на всички, може да се намери добро решение. Защото Великобритания е в Европа, тя е част от нашата икономика“, каза министър-председателят.

Казаното от Борисов можете да видите на сайта на Европейската комисия тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама