Соломон Паси: Борисов се изказа като председател на яхтклуб, не на държава

10:52, 17 юни 16 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашият министър-председател вчера каза, че искал да има по морето яхти, туризъм и т.н. Ами, извинявайте, но това е изказване на председател на яхтклуб, това не е изказване на министър-председател. Всички искаме яхти, туризъм и т.н., украинците искаха яхти и туризъм в Крим, но какво им се случи – случи им се военна инвазия. Така бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси коментира информацията за обща флотилия в Черно море и последвалата реакция от страна на премиера Бойко Борисов.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов. Не искам по курортите ми да се разхождат военни фрегати напред и назад", коментира вчера премиерът.

По думите на Паси с Русия трябва да се говори много вежливо и с много добро въоръжение. „Ако искаш мир, това е Антарктида. На всички останали територии по земята, мирът е придружен от добро въоръжение", каза още той.

Според Паси има необходимост да бъдат балансирани въоръженията в Черно море, защото Москва има мощен план за милитаризацията му. От друга страна посочи, че няма нужда от солови акции на България, Турция и Румъния.

„НАТО трябва и ще засилва присъствието си в Черно море“, заяви Паси, защото според него Москва има мощен план за милитаризация му. Той все пак е на мнение, че не е необходимо България, Турция и Румъния да провеждат солови акции в черноморието.

Соломон Паси е категоричен, че е необходима българо-американска военноморска база и съюзническа координация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама