Европейски проекти по програмата „Еразъм+“ в СОУЕЕ в Русе

09:30, 17 юни 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В СОУЕЕ "Св. Константин- Кирил Философ" се е провело заключително събитие във връзка с приключване на работата по три проекта по програма „Еразъм+“, финансирани от Европейската комия, съобщават от русенското училище.

Проектът „Европейско сътрудничество за по-качествено образование“ по КД1 имаше за цел да повиши квалификацията на учителите и подобри качеството на образованието в училището.

Четирима учители осъществиха мобилности в европейски страни за участие в квалификационни курсове на тема “Междукултурно управление на проекти“, „Ефективна комуникация и практически обучителни умения с представяне на шотландската култура“, „Технологиите в класната стая“.

Всички участници са споделили своя опит с колеги от СОУЕЕ и други училища от града.

Проектът „Европейската класна стая на 21 век: да посрещнем дигиталната ера с иновативност и творчество“ по КД2 акцентира вурху обмена на добри практики в използването на технологии в класната стая и разработване на иновативни методи за учене и преподаване.

В проекта участват пет училища и две обучителни организации от европейски държави. Предстои официалното закриване на проекта в Лисабон през юли.

„Създаване на европейско съзнание с помощта на технологиите и медиите“ по КД2 цели да се повиши технологичната и медийната грамотност на учениците, както и учениците да се запознаят с чужди култури и да подобрят лингвистичните си умения по испански език.

По проекта си партнират учители и ученици от шест европейски държави, които работят в международен екип и създават късометражни филми.

На събитието са присъствали представители на ръководството на СОУЕЕ, РИО Русе, РУ „Ангел Кънчев“, представители от други училища, родители и ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама