Ева Паунова: Стара Загора е от малкото градове без финансови задължения

09:20, 15 юни 16 25 946 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Впечатлена съм от бюджетната дисциплина, нареждаща Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения. Когато общинския бюджет се управлява добре, средствата могат да бъдат разпределени много по-целенасочено и да постигат по-добре заложените цели“, заяви евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова на среща с кмета Живко Тодоров.

Живко Тодоров пък представи проекта за изграждане на нова спортна зала в града с 4000 места в новооткрития градски парк, както и плановете за цялостно преустройство на централната градска част включително и сградата на Общината.

Двамата са обсъдили и развитието на потенциала на младите в града и региона. Планира се и съвместно посещение на училищата в града през есента, за да се разговаря с ръководствата и учениците за регионални, национални и европейски инициативи за стимулиране на дигиталните умения и навлизането на технологиите в образованието.

По-късно Ева Паунова проведе работна среща и с председателя на общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, и заместник-кмета Иванка Сотирова, на която основна тема бе кампанията „Научи ме да умея“, целяща придобиването на практически умения от младите.

„На 24 юни 2016 г. в Стара Загора ще проведем първия етап от националната кампанията „Научи ме да умея“. Стара Загора е точното място за начало на инициативата, защото Общината вече има добър опит с подобни дейности за улесняване на контакта между учениците и бизнеса“, заяви Паунова по време на срещата. Ще се проведе среща между ученици и успешни предприемачи от града, както и кръгла маса между бизнеса и местната власт, посветена на сътрудничеството в сферата на образованието. Предвидена е и работилница за уменията на 21-и век, където учениците ще имат възможност за кратък стаж в местни компании, за да получат практическа представа за работата на бизнеса.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама