Ева Паунова: Стара Загора е от малкото градове без финансови задължения

09:20, 15 юни 16 / Общество 25 164 Topnovini
1
“Впечатлена съм от бюджетната дисциплина, нареждаща Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения. Когато общинския бюджет се управлява добре, средствата могат да бъдат разпределени много по-целенасочено и да постигат по-добре заложените цели“, заяви евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова на среща с кмета Живко Тодоров.

Живко Тодоров пък представи проекта за изграждане на нова спортна зала в града с 4000 места в новооткрития градски парк, както и плановете за цялостно преустройство на централната градска част включително и сградата на Общината.

Двамата са обсъдили и развитието на потенциала на младите в града и региона. Планира се и съвместно посещение на училищата в града през есента, за да се разговаря с ръководствата и учениците за регионални, национални и европейски инициативи за стимулиране на дигиталните умения и навлизането на технологиите в образованието.

По-късно Ева Паунова проведе работна среща и с председателя на общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, и заместник-кмета Иванка Сотирова, на която основна тема бе кампанията „Научи ме да умея“, целяща придобиването на практически умения от младите.

„На 24 юни 2016 г. в Стара Загора ще проведем първия етап от националната кампанията „Научи ме да умея“. Стара Загора е точното място за начало на инициативата, защото Общината вече има добър опит с подобни дейности за улесняване на контакта между учениците и бизнеса“, заяви Паунова по време на срещата. Ще се проведе среща между ученици и успешни предприемачи от града, както и кръгла маса между бизнеса и местната власт, посветена на сътрудничеството в сферата на образованието. Предвидена е и работилница за уменията на 21-и век, където учениците ще имат възможност за кратък стаж в местни компании, за да получат практическа представа за работата на бизнеса.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.