Министър от кабинета „Станишев“ иска да оглави института по правосъдие

19:37, 31 май 16 / Политика 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият правосъден министър в кабинета „Станишев“ Миглена Тачева поиска да оглави Националния институт по правосъдие, съобщава сайта De facto Legal, които се позовават и на потвърждение от Тачева.

При първата процедура не беше избран кандидат. Тогава за поста се явиха - настоящият директор на института Драгомир Йорданов и бившият правосъден министър Антон Станков. Никой от двамата обаче не събра необходимите гласове.

Очаква се при втората процедура - крайният срок за подаване на кандидатури изтича на първи юни, отново Йорданов да се яви. Тачева е била председател на Районен съд-Варна. Тя бе заместник-министър на правосъдието в правителството на Симеон Сакскобургготски, а по време на Тройната коалиция - министър на правосъдието.

В Управителния съвет на НИП са председателите на ВКС и ВАС Лозан Панов и Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, двама членове на ВСС Светла Петкова и Мария Кузманова, министърът на правосъдието Екатерина Захариева и деканът на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Сашо Пенов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама