4 г. затвор за шофьор без книжка, убил спътничка и ранил друг водач

18:53, 31 май 16 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 4 години затвор бе осъден днес 38-годишния Николай Иванов от Варна, който причини смъртта на спътничка и я изостави на пътя, както и средна телесна повреда на друг шофьор. Присъдата е произнесена днес от Окръжния съд в Добрич по обвинителен акт на Окръжната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Варненецът е без книжка. Карал е лекия си автомобил „Мерцедес“ с превишена скорост и е бил пиян –с 1,47 промила алкохол.

Според присъдата, той ще лежи в затвора при първоначален строг режим.

Варненецът се е възползвал от правото си на съкратено съдебно следствие, за да получи по-ниско наказание.

Тежкият пътен инцидент между управлявания от 38-годишния подсъдим автомобил „Мерцедес“ със скорост 154 км в час и насрещно движещо се „Ауди“, на чийто водач бе причинена средна телесна повреда, се случило на 14 април 2015 г. около 17,15 часа на пътя село Нова Камена – село Войниково в община Тервел. В следствие на високата скорост колата на Иванов се завъртяла на завой. При страничното плъзгане по асфалта задната гума се разкъсала и „Мерцедес“-ът навлязъл в насрещното движение, където ударил автомобил „Ауди“. От силния удар купето на колата на Иванов се разкъсало. 

Притеклите се на помощ двама души отвели пострадалия шофьор на „Ауди“-то в болница, а Иванов изоставил спътничката си, която лежала в канавката без признаци за живот, и напуснал произшествието.

Николай Иванов е с начално образование, осъждан и с лоши характеристични данни. Никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на автомобил.

Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама