В Барселона започна процесът срещу Лео Меси за укриване на данъци

18:29, 31 май 16 / Свят 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Барселона започна процесът срещу футболиста Лионел Меси и неговия баща за укриване на данъци, съобщават световните медии.

Аржентинецът не успя да присъства на старта на делото, тъй като в контузен. Очаква се той да се изправи пред съда в четвъртък, за да даде свидетелски показания. "Господин Меси възнамеряваше да присъства в пленарна зала, но контузия му попречи", обясни адвокатът на Меси - Хавиер Санчес-Вера и предостави медицинско свидетелство за травмата на звездата на Барселона. Меси контузи гърба си по време на контролата на Аржентина срещу Хондурас миналия петък.

Меси и баща му Хорхе Орасио Меси са обвинени, че са използвали серия от компании в Белиз и Уругвай, за да избегнат данъци върху 4,2 милиона евро. Сумата е придобита от продажбата на имидж правата на Лео за периода от 2007 до 2009 г.

Двамата вече платиха 5 милиона евро на данъчните, след като бяха официално обвинени през 2013 г.

Срещу тях има три обвинения. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор до 22 месеца,освен това те ще трябва да платят глоби в размера на сумата, за която са обвинени, че незаконно са прибрали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама