Общинари ще чистят Борово око в Търговище

17:59, 31 май 16 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на общинската и областната  администрация в Търговище ще почистят парк „Борово око” в  рамките на  националната кампания „Да изчистим България заедно”. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация по повод инициативата тази събота.

Тези, които решат да се включат могат да изберат място за почистване сред защитените територии в района. Това са „Игликина поляна” в местност „Кайрака”, „Божур поляна” в землището на селата Стража и Вардун, „Урумово лале” край село Пайдушко, „Баба Конду” край село Братово, както и крепостта „Мисионис”.

Сред зоните със специално значение за биологичното разнообразие са „Дервентска пещера” около Пролаз, „Коня и водопада” в местност „Боаза”.

Обект на почистване са и зоните за отдих, спортни площадки, алеи и паркове, като „Борово око”, „ Роден кът”, „Юкя” и „Боровец”, екопътеки и вилни зони.

В кампанията е включено още почистване на градските зони и селата, улици, квартали, детски площадки в междублокови пространства, самите пространства, училища, райони около пенсионерските клубове.

Повече информация и записване за участие в националната кампания „Да изчистим България заедно” - на телефони 0601 6 86 58 и 0882 100 612, съобщиха от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама