Наградиха отличници и изявени ученици от Сливенска област

17:38, 31 май 16 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливенската зала „Май“ се оказа тясна да побере випускниците от област Сливен, които завършват гимназиален етап на образование с общ успех Отличен 6,00, както и изявените ученици, завоювали призови места в международни и национални състезания и олимпиади в сферата на науката и спорта.

По традиция тържествената церемония се организира в навечерието на Международния ден на детето от Областна администрация Сливен в сътрудничество с Регионалния инспекторат по образование – Сливен.

На церемонията бяха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител Галя Захариева, началникът на РИО-Сливен д-р Бисерка Михалева, заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, директори на училища, учители и родители.

Тържеството откри областният управител Татяна Петкова. Тя прочете поздравителен адрес от Меглена Кунева – заместник-министър председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката. Министър Кунева се обръща към учениците с думите: „Всяко едно отличие е признание за личния успех на всеки един от Вас, но това е и оценка за усилията и труда, които сте положили, за да го заслужите. Нека силният дух и дръзновението съпътстват Вашата работа.“

В приветствието си областният управител каза, че заедно с присъстващите млади хора тя изпитва гордост от техните отлични учебни успехи и високи постижения в различни научни направления и спорта. „Вярвам, че където и да Ви отведе Вашият път в живота, където и да се намирате, ще продължите да бъдете отворени към новостите, към знанията, ще се усъвършенствате и ще работите за напредъка на България. Борете се за идеалите си и постигайте мечтите си, но винаги носете в сърцата си своята родина и език!“, каза Петкова.

Официалните гости на тържеството поднесоха своите приветствия и наградиха общо 102-ма ученици от област Сливен в 4 категории: пълни отличници; ученици, завоювали призови места в международни и национални състезания; ученици от Спортното училище, завоювали призови места в световни и европейски състезания; ученици от Спортното училище, завоювали първо място в национални шампионати по вид спорт.

Имената на отличените вижте в прикачения файл, вляво от заглавието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама