Пред финал е първият етап от реконструкцията на бул. "В. Априлов" в Пловдив

17:35, 31 май 16 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Текат последни дейности от реконструкцията на първия участък от булевард "Васил Априлов", съобщиха от Община Пловдив.

В момента се полага последният слой асфалт на първата отсечка от мегаремонта - участъка от кръговото кръстовище на Централна гара до колелото на ул. "Любен Каравелов".

Вече са изградени велоалеята, тротоарите и бордюрите, монтирано е и уличното осветление. Предстои поставянето на пътни знаци и ако времето позволява, очакванията са отсечката да бъде отворена за движение в началото на следващата седмица.

Все още се чака становището на експертите от Археологическия институт към БАН за археологическите находки в участъка от ул. "Любен Каравелов" до Пещерско шосе. В ход са и строителните дейности по обновяването на улица "Любен Каравелов", където се полагат тръби за парно и топла вода.

Припомняме, че бул. "Васил Априлов" е една от най-старите улични артерии в Пловдив, проектирана от Йосиф Шнитер в първия общ устройствен план на града. Пълната реконструкция на ключовия булевард освен подмяната на паважа с асфалт включва нови водопровод и канализация, изграждане на дублираща канализация и вкарване на всички улуци в нея, тръби за топлофикация, ново осветление, тротоари, велоалеи, канални мрежи и др.

Пътното платно се разширява с 2 метра, оформят се по две пътни ивици в двете посоки. Стойността на обекта от Централна гара до ул. "Войнишка слава" е близо 7 млн. лв. от общинския бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама