Невероятен успех за Пиронкова, българката стигна ¼-финалите на „Ролан Гарос“

17:23, 31 май 16 / Спорт 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за ¼-финалите на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“. Пловдивчанката постигна впечатляващ успех над втората в света полякиня Агниешка Радванска, след като успя да обърне срещата до 2:1 сета при загубена първа част.

Двубоят ще се запомни с това, че продължи близо 48 часа. Това стана, след като в неделя заваля дъжд на кортовете в Париж и двете напуснаха корта при резултат 6:2 и 3:0 в полза на Радванска. Вчера пък не бе разиграна нито една топка по време на турнира, тъй като валя цял ден. Това от своя страна се случва едва за втори път на „Ролан Гарос“.

След подновяването на срещата Пиронкова беше безапелационна и спечели 10 последователни гейма. По този начин тя затвори втория сет за 6:3. В последната решаваща част българката продължаваше да диктува играта и стигна до ново 6:3 за крайния успех.

Така Цвети влезе сред осемте най-добри на турнира от Големия шлем, като това е нейното най-добро представяне в Париж. В спор за място на полуфиналите Пиронкова ще играе срещу Саманта Стоусър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама