Сбирка на кметове започна със скандал и полиция

17:07, 31 май 16 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандал беляза началото на Общото събрание на Националното сдружение на кметствата в България, като се стигна и до намеса на полицията, предаде БГНЕС.

На повече от 30 кметове, получили покани за събитието, име било отказано да учасдтват в дискусиите. „Това вече разгневи хората“, обясни кметът на Калофер Румен Стоянов. Допълни, че са дошли поканени от ръководството на сдружението, но днешното събрание е и отчетно- изборно и предполага, че това е нажежило обстановката, тъй като не ги приели за нови членове.

„Съгласно устава можеш да каниш гости да участват в заседанието, но не могат да вземат решения и да гласуват“, подчерта той.

„От началото разбира се, че сме гости, но след като сме заявили, платили сме си таксата, регистрирали сме се, ние вече ставаме потенциални членове. Точно както пише в устава, така трябва да се направи. А той гласи, че след заявлението до управителния съвет се предлага на общото събрание и се гласува“, отговори кметът на Калофер.

Малко по-късно на събитието дойде омбудсманът Мая Манолова, която обясни, че не може да бъде арбитър в спора. Тя е поканена, за да могат кметовете да коментират новостите в Изборния кодекс и да настояват да разполагат със собствен бюджет.

Заседанието започна с няколко часа закъснение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама