Хотелиери и държава си стиснаха ръцете, заедно откриват сезона в Слънчев бряг

20:07, 30 май 16 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„На Елба всичко е спокойно“ – така образно охарактеризира резултата от срещата между представители на Министерството на туризма, Община Несебър и Съюза на собствениците в Слънчев бряг хотелиерът Веселин Налбантов пред Topnovini.bg. На проведеното този следобед съвещание по темата за незаконните преместваеми обекти в курортния комплекс е постигнато споразумение между страните в този момент да не се правят „резки движения“ с оглед на предстоящия очакван силен летен сезон.

От министерството са обещали, че още сега ще предприемат действия за ограничаване на преместваемите обекти, а за сезон 2017 са се ангажирали този проблем да бъде решен нацяло и курортът да бъде чист и приятен за посещение.

В знак на разбирателство Съюзът на собствениците и „Слънчев бряг“ АД са се договорили да направят съвместно грандиозно откриване на сезона, подобно на миналата година. Датата предстои да бъде уточнена допълнително.  

„Да не забравяме, че Слънчев бряг е един голям град. Има натрупани проблеми, които се надявам, че другата година ще ги изгладим. Сега важното е да не изпускаме туристите“, коментира Налбантов.

Припомняме, че от Съюза на собствениците настояваха държавата да се задейства незабавно и да премахне или затвори незаконните обекти в Слънчев бряг още сега. В противен случай заплашваха с протести в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама