Гражданите се притесняват от змии във високите треви в Добрич, Общината обещава скоро да се окоси

16:29, 30 май 16 25 896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани алармират, че неокосените треви се превръщат в сериозен проблем за Добрич. „Тревите не са окосени, изпълзяват змии, междублокови пространства, дворове на училища са обрасли в треви. Страх ни е да вървим по улиците. Навън вече е 30 градуса и змии и гущери се препичат из тревите“, посочва Сълзина Василева от Добрич в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.

„До една-две седмици ще можем да приключим с окосяването на тревата в междублоковите пространства, увери арх. Десислава Лунчева – директор на общинската бюджетно предприятие „Устойчиви дейности и проекти“.

Пред журналисти тя обясни, че ежедневно екипът на предприятието отговаря на много сигнали и жалби на граждани, като акцентът са  междублоковите пространства.

Според арх. Лунчева, до тази ситуация се е стигнало заради честите валежи през май и големия брой почивни дни през месеца. „Неблагоприятните климатични условия пречат на нашата работа и спомагат на тревата да расте по-бързо. Другата причина е, че се събират много почивни дни през май. В тези дни ние се опитваме да наваксаме с извънреден труд и работниците са принудени да работят допълнително, за да могат да наваксат в междублоковите пространства“, каза директорът на ОБП „УДП“.

По думите й, в парка и по булевардите тревите вече са окосени. През последните дни се е работило в кварталите „Строител“, „Дружба“, както и в Авиограда. Днес се коси в кв. „Рилци“, в кв. „Балик“, както и в т.нар. Варненска „Добротица“.

„До една две седмици ще можем да приключим с основните жалби по този проблем“, увери арх. Лулчева.

Тя посочи, че предприятието със собствени средства е почистило езерото, с което е спестило 22 000 лева бюджетни средства, тъй като мастна фирма поискала толкова за услугата.

„Друг проблем, който разрешихме, бяха жалбите, натрупани с годините за подкастряне на дървета, за повдигане на корони, за резитба на дървета. Имаше жалби от 2012-2013 г. Отне ни известно технологично време, за да обходим районите, да ги огледаме. Но, вече сме в график“, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама